شستشوی فرش
یشستشوی فرش
شستشوی فرش فرش یکی از دغدغه های مهم خانوم ها در زمان نزدیک شدن به عید نوروز است. و تمیز بودن فرش شما قطعا به زیبایی منزل شما افزوده می شود. حال برای شستشوی فرش های روش های مختلفی وجود دارد. که با توجه به مزایا و معایب آن ها شما می توانید روش شستشو فرش خود را انتخاب کنید.
اگر می خواهید فرش خود را در منزل شستشو دهید. باید یک سری اصول ها را رعایت کنید تا فرش شما به صورت استاندارد شسته شود و آسیبی به آن نرسد. که حالا در ادامه در این باره توضیح خواهیم داد.
انواع روش های شستشو فرش
- شستشو فرش در قالیشویی
- شستشوی فرشها در منزل
حال اینکه کدام یکی از این روش ها را انتخاب کنید بستگی به شرایط محل زندگی شما و شرایط جسمانی شما دارد. اگر منزل شما آپارتمانی باشد معمولا در آپارتمان ها اجازه شستشو فرش ها داده نمی شود. و یا اینکه فضا برای شستشو فرش ها وجود ندارد و به همین دلیل شما باید شسشتو فرش های خود را به قالیشویی بسپارید. و اگر منزل شما ویلایی باشد و فضا برای شستشو فرش ها داشته باشید و مشکل جسمانی مانند کمر درد دیسک کمر و… نداشته باشید. می توانید با رعایت کردن یک سری اصول فرش خود را در منزل بشویید.
شستشو فرش در قالیشویی
فرش ها در قالیشویی ها به روش های مختلفی شسته می شوند :
- شستشو به روش سنتی : این روش اولین روش شستشو فرش بود. و امروزه دیگر اکثر قالیشویی ها به روش نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک فرش ها را شستشو می دهند.
- شستشو به روش نیمه اتوماتیک : در این روش که کمی از روش سنتی بهتر و استاندارد تر است. برس های برایی شستشو فرش وجود دارد. که هدایت و کنترل آن توسط کارگر متصدی انجام می شود.
- شستشو به روش تمام اتوماتیک : در این روش شستشو فرش به طور کامل توسط دستگاه انجام می شود. و نیروی انسانی هیچ دخالتی در شستشو آن ندارد. و فقط در آخرین فرش توسط کارگر متصدی به سالن گرم خانه انتقال داده می شود.
حال اگر می خواهید فرش شما به یکی روش های بالا شستشو شود بستگی به قالیشویی که انتخاب می کنید دارد. که از کدام روش استفاده می کند.
امروزه فرش ها انواع مختلفی دارند که روش های شستشو آن ها با یکدیگر متفاوت است. و به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند :
- فرش های دستباف
- فرش های ماشینی
مراحل شستشو این دو نوع فرش با هم متفاوت است. و باید برای شستشو هر کدام یک سری اصول را رعایت کنیم. تا به فرش آسیبی نرسد.
شستشو فرش دستباف در قالیشویی
فرش های دستباف از دسته فرش هایی بسیار گران قیمت است. و برای شستشو آن بهتر است. آن را به قالیشویی بسپارید. چون قالیشویی ها تخصص لازم برای این کار را دارند. و هیچ آسیبی به فرش شما نخواهد رسید. و اگر فرش را خودتان بخواهید بشویید ممکن است. به فرش آسیب بزنید و اگر جنس فرش شما ابریشم باشد نسبت به دیگر جنس ها بسیار حساس تر است. و اگر در هنگام شستشو یکی از مراحل شستشو به درستی انجام نشود فرش دچار مشکل خواهد شد.
مراحل شستشو فرش دستباف :
خاک گیری
اگر می خواهید فرش به صورت اصولی شسته شود. باید در مرحله اول خاک گیری شود و به طور تقریبی %80 فرش های دستباف نیاز به خاک گیری دارند.
روش های مختلفی برای خاک گیری وجود دارد از جمله :
- خاک گیری به روش سنتی : خاک گیری به این روش در زمان های قدیم به کار گرفته می شد. به این صورت بود که فرش را بر روی یک میله آویزان می کردند و با یک چوب یا یک میله آهنی به فرش ضربه می زدند. که خاک های آن را بگیرند. اما امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ابداع شدن دستگاه های مخصوص خاک گیری اصلا این روش توصیه نمی شود. زیرا اگر فرش شما کهنه باشد ممکن است بر اثر ضربات وارده به فرش پاره شود .
- خاک گیری به روش مکانیکی : این روش خاک گیری توسط دستگاه انجام می شود. به این صورت که با استفاده از برس به فرش ضربه وارد می شود. و عمل خاک گیری انجام می شود و این روش مناسب برای کسانی است، که در مناطق بیابانی ساکن هستند و معمولا فرش های این مناطق خاک بیشتری به خود خواهند گرفت.
مزایای خاک گیری فرش دستباف
فرش های دستباف پشمی به دلیل اینکه معمولا دیر به دیر شسته می شوند و فرش در اثر پا خوردن و استهلاک فرش لایه های رویی فرش به خاک قالی تبدیل می شود و به مرور زمان این خاک ها به لایه های دیگر فرش نفوذ می کند. و این امر باعث می شود فرش شما خشک شود و ممکن است در مدت زمان طولانی شکسته و یا پاره شود. و به همین دلیل است که خاک گیری فرش ها از اهمیت بالایی برخوردار است و خاک گیری فرش ها باعث می شود این خاک از درون فرش خارج شود. و هم اینکه فرش بسیار نرم تر و رنگ های آن روشن تر و تمیز تر می شود اصطلاحا می گویند که فرش زنده می شود و از طرفی دیگر خاک گیری فرش قبل از شستشو باعث افزایش طول عمر فرش می شود.
به این نکته توجه کنید که فرش های از نوع اعلا (گل ابریشم یا کرک) در بازه های زمانی طولانی نیاز به خاک گیری دارند. و هر موقع که نیاز به خاک گیری داشت حتما و حتما باید خاک گیری آن توسط دستگاه انجام شود.
شتسشو
شستشو فرش های دستباف باید با استفاده از روش سنتی شسته شود چون که شستشوی این فرش ها با دستگاه قطعا به آن ها آسیب خواهند رساند. فرش های دستباف هر کدام روشی خاصی برای شستشو دارند. که باید اصول های مخصوص به خودش را رعایت کنیم.
دریافت شماره تماس قالیشویی های تهران
برای مثال یک فرش دستباف معمولی (پشم) با رنگ زمینه لاکی و سورمه ای باید قبل از شستشو در ترکیب کلر و شامپو قرار داده شود. و بعد از آن فرش شسته شود و فرش دستباف (پشم) با رنگ زمینه روشن باید در ترکیب هیدرو و شامپو قرار داده شود و سپس فرش شسته شود.
با توجه به مثال های زده شده حال متوجه شدیم که برای شستشو هر فرش باید از مواد شوینده خاصی قبل و بعد شستشو استفاده شود. تا به فرش آسیبی نرسد و مواد شوینده هر فرش با توجه به رنگ و جنس آن انتخاب می شود. و شستشو فرش های تمام ابریشم دستباف از حساسیت فوق العاده بالایی برخوردار است. و باید آن ها را با دقت بسیار بالای شسته شود و از شوینده بسیار با کیفیت و مخصوص استفاده شود. که شستشو این نوع فرش دستباف با دیگر مدل ها بسیار متفاوت است .
پراخت و مو گیری
فرش های دستباف که با گره بافته می شوند. بعد از شستشوی ممکن است بعضی از گره های آن ها کوتاه یا بلند شود و باید حتما پرداخت شود و برای یکدست شدن سطح فرشها باید حتما فرش موگیری شود و این عمل باید توسط افراد متخصص انجام شود که به اندازه مناسب موگیری شود. تا ارتفاع پشم ها زیاد کوتاه نشود. پرداخت برای فرش های برجسته به صورت دستی با قیچی مخصوص انجام می شود. و پرداخت کردن فرش های برجسته زیبایی فرش را چندین برابر می کند.
براق شویی
بعد از اینکه فرش از مرحله پرداخت و موگیری خارج شد نوبت به براق شویی می رسد. سطح فرش بعد از یک دست شدن و مخملی شدن نیاز به براق کردن دارد. که این عمل با مواد شوینده های مخصوص (شامپو تگزاپون و هیدر) با دقت بسیار بالا و مقدار به اندازه مواد شوینده باید انجام شود. و اگر مقدار مواد شوینده زیاد باشد فرش دچار به ریختگی رنگ می شود. و این عمل باید توسط کارشناس شسشتو فرش دستباف انجام شود تا آسیبی به فرش نرسد.
رنگبرداری رنگرزی
رنگ برداری یکی از مراحلی است. که باید بعد از شستشو انجام شود، در مرحله رنگرزی 40% الی 50% تداخل رنگ ها را باید اصلاح کنیم و چون این رنگ برداری برای کل سطح فرش انجام می شود. و برای رفع کامل رنگ های اضافی پس از مرحله براق شویی باید از افراد متخصص استفاده کنید. که تعداد افراد متخصص در این زمینه انگشت شمار است. و خوشبختانه دو تا از این متخصص ها در قالیشویی ملکه مشغول به کار هستند.
شستشوی فرش ماشینی در قالیشویی
فرش های ماشینی توسط دستگاه تمام اتوماتیک شسته می شود و مانند فرش های دستبافت خیلی حساس نیست.فرش هایی که در آن از الیاف های پشمی و ابریشم مصنوعی استفاده شده است باید این دو کاملا جدا از هم شسته شوند و هرکدام مواد شوینده مخصوص به خود را دارند و حتی فرش های فانتزی هم مواد شوینده مخصوص به خود را دارند.
در نهایت فرش شما در قسمت واحد کنترل بررسی می شود و اگر مشکلی نداشت به صورت لول شده در کاور های مخصوص قرار داده می شود و برای مشتری ارسال می شود.
شستشو فرش در منزل
اگر می خواهید فرش های خود را در منزل شستشو دهید، باید سعی کنید یک سری نکات را رعایت کنید تا فرش شما به صورت استاندارد شسته شود و آسیبی به آن نرسد.
1.خاک گیری : مرحله خاک گیری در قالیشویی ها هم انجام می شود منتهی در قالیشویی ها با دستگاه ها به صورت مکانیکی انجام می شود. شما در منزل می توانید برای خاک گیری فرش را از یک میله آویزان کنید و برای ضربه زدن آن از میله جارو میتوانید استفاده کنید،فقط اینکه نباید ضربات خیلی محکم باشد و اینکه وقتی فرش روی زمین است نباید به آن ضربه بزنید.
2.شستشو فرش : برای شستشوی فرشها اول باید فضایی که می خواهید بشویید انتخاب کنید که باید به صورت شیب دار باشد و سطح آن باید سخت مانند سیمان،موزاییک و … باشد.
برای شستشو فرش در منزل نباید از مواد شوینده قلیایی استفاده کنید و باید سعی کنید از مواد شوینده های خنثی استفاده کنید. (برای مثال می توانید از پودر دستی که از قبل حل شده است. استفاده کنید. و اگر چربی روی فرش شما ریخته باشد باید پودر را با مایع ظرفشویی و یا پدر صابون مخلوط کنید.
فرش های دستباف را نباید به هیچ عنوان از قبل خیس کنید. زیرا که رنگ پس می دهد و داخل این فرش ها را بعد از شستشو که لول کردید نباید آب داخل آن بریزید بهترین قالیشویی تهران .
3.آب کشی : بعد از مرحله شستشو با استفاده از پارو فرش را آب کشی کنید و هیچ مواد شوینده ای نباید در آن باقی بماند که باعث پوسیدگی فرش می شود. و بعد از آب کشی فرش در مقابل نور آفتاب قرار داده تا خشک شود و هم اینکه میکروب های آن از بین برود.
از کجا بفهمیم که فرش رنگ پس می دهد؟
اگر می خواهید فرش خود را در منزل شستشو دهید باید در مرحله اول ببینید که فرش شما رنگ پس می دهد یا نه که برای این کار یک دستمال سفید رنگ یا مرطوب کرده و بر روی فرش بکشید. و یا پرز های فرش را در لای دستمال گذاشته و چند دقیقه صبر کنید، اگر دستمال رنگی شده بود فرش شما رنگ می دهد و برای شستشو فرش هایی که رنگ پس می دهند باید یک سری اصول را رعایت کنید. و اگر که رنگ نداد می توانید به صورت معمولی فرش خود را شستشو دهید.
سلام
ممنون بابت مطلب خوبتون
کار قالیشویی ملکه به نظرم خیلی عالیه
هزینه شستشوی فرش در سال 1400 چقدر هستش؟
سلام
در حال حاضر تعرفه قالیشویی مطابق با سال 99 هستش و تغییر محسوسی ایجاد نشده
ممنونم از نظر خوبتون
امیدوارم سلامت باشید
سلام دوستان
من با چندتا قالیشویی کار کردم هیچ وقت راضی نبودم به همین خاطر سرچ کردم و از طریق سایت قالیشویی خودشون پیداشون کردم. کارشون و رفتار کارگراشون هم خوب بود. جوری که من شستن مبلمانمم دادم بهشون و واقعا راضی بودم
اسم قالیشویی، قالیشویی ملکه و هم کار قالیشویی و بقیه خدماتی که دارن خوبه
سلام
ممنون از نظر خوبتون
قلیشویی ملکه شسشتوی فرش رو به صورت مدرن انجام میده که هیچ کثیفی در فرش شما باقی نمونه
موفق باشید